Judovereniging Itaikan Purmerend en Zuidoostbeemster
Tarwestraat Geulenstraat Buurthuis Zuidoost

Regels tijdens de les


Algemeen geld bij judo maar één regel. Judo is fijn, maar wel zonder pijn. We zullen elkaar met respect behandelen en niemand hoeft zich te min te voelen.

De kleedkamers gaan 10 minuten voor aanvang van de les open. Fietsen dienen in de daarvoor bestemde rekken voor de sporthal te worden gestald.
Het is bezoekers niet toegestaan met schoenen de zaal te betreden en doe alstublieft het geluid van mobiele telefoons uit.

Hygiëne en verzorging
De judoka dient schoon op de les te verschijnen. De nagels moeten kort geknipt zijn. Lang haar dient in een staart of vlecht te worden gedragen en kauwgom uit. Na de les kan gedoucht worden. Het judopak behoort in orde te zijn, want een scheur of gat in het judopak kan voor jezelf en voor anderen gevaar opleveren.
Alle judopakken lijken op elkaar, dus: Merk het judopak met watervaste viltstift aan de binnenzijde van de kraag, de broek- en judoband. Waardevolle artikelen en sieraden bij voorkeur thuislaten of eventueel afgeven bij de leraar. Denk er aan dat ook oorbellen of een piercing gevaar voor anderen en voor jezelf kunnen opleveren.