Onze vereniging

meester ruud

Itaikan is opgericht in 1987 door judoleraar Ruud van de Wetering (5de Dan) met het idee een judoschool te beginnen waar iedereen zich gewaardeerd zou voelen. De naam ITAIKAN betekent in het Japans, dat je het prettig vindt bij onze groep te horen:
一体感  ‘Een prettig groepsgevoel’

Met dit motto wordt er nu al ruim 35 jaar lesgegeven. In 2013 heeft Itaikan een nieuwe leraar er bij gekregen. Peter Puntman zat al vanaf 1993 op les bij Itaikan en na het behalen van zijn zwarte band is hij in opleiding gegaan bij de Judobond Nederland om zelf ook judoleraar te worden.

Sinds 1 januari 1988 is Judo en Jiu-Jitsuvereniging ITAIKAN aangesloten bij de Judobond Nederland. De Judobond Nederland is het officiële overkoepelende orgaan voor Nederlandse judoverenigingen en sportscholen. Er zijn ongeveer 55.000 judoka’s bij aangesloten.

Als je wilt, kun je lid worden van de Judobond. Als bewijs van lidmaatschap krijg je dan een Judopaspoort. Hier kunnen examen- en wedstrijdresultaten ingevuld worden. Ook ontvangen leden de nieuwsbrief en jeugdleden onder de 12 jaar krijgen toegang tot de JBN kidsclub site.
Als je het leuk vindt, dan kan de leraar je inschrijven bij de Judobond Nederland.
De gegevens van onze vereniging zijn:
Judo Vereniging Itaikan met het bondsnummer 181949.

Judovereniging Itaikan is ook een SBB erkend leerbedrijf. Stichting ‘Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven’ werkt samen met leerbedrijven om studenten goede stages aan te bieden. Wie stage wil lopen bij Judovereniging Itaikan kan contact opnemen met het bestuur.

AVG Privacywet-verklaring
Itaikan bewaart de gegevens van zijn leden die zijn ingevuld op het inschrijf-formulier. Dit zijn de n.a.w. gegevens van een lid, telefoon/mail en de bankgegevens voor de contributie inning. Er worden geen persoonlijke gegevens/verklaringen bewaard of verwerkt. De gegevens staan verzameld op de ledenlijst. Deze lijst wordt opgesteld voor de gemeente ter controle van de vereniging. De lijst is voor anderen niet in te zien. Als een lid zijn eigen gegevens wil controleren dan is dat wel mogelijk. Nadat een lid is uitgeschreven zal deze niet meer voorkomen op de ledenlijst.

Bij de inschrijving kunnen leden aangeven of ze bezwaar hebben tegen het gebruik van foto’s van het nieuwe lid op de site of facebook van de vereniging. Dit kan ook altijd achteraf veranderd of aangegeven worden. Als er toch bezwaar is tegen het gebruik van een foto dan zal de vereniging deze altijd verwijderen.

Het bestuur is te bereiken via info.itaikan@gmail.com